lørdag 19. juni 2010

Hjemmelaget sushi

Etter at min japanske veninne laget sushi til meg for første gang når jeg var i USA for noen år siden, har jeg blitt helt hekta på det! Dessverre er det ikke så ofte jeg får gått på et sushi-sted siden jeg ikke bor i byen, og det er vel heller ikke akkurat førstevalget til min samboer når vi skal ut et sted og spise....hehe.
Nå har jeg kjøpt meg en sushi-kokebok, og det var faktisk lettere enn jeg hadde trodd og lage det selv! Jeg har selvfølgelig langt igjen før det blir like bra som det du får på ordentlige sushi-steder, men jeg er likevel godt fornøyd med resultatet.Jeg har prøvd meg på tre ulike sushityper; tynn sushirull (hosomaki sushi), sushirull med innsiden ut (urumaki) og enkel håndpresset sushi (ngiri sushi), alle er med avocado, agurk eller salmalaks. Ngiri sushien fikk jeg ikke helt til, men maki-sushi er enkel og morsom å lage. Ingefær, wasabi og soyasaus med sushikrydder er viktig tilbehør. Og det hele må selvsagt spises med spisepinner. Hvis dere har lyst å prøve dere på hjemmelaget sushi, anbefaler jeg boken "Sushi - sans for smak og matkunst" på det varmeste. Her forklares tilberedninger av alle nødvendige ingredienser samt teknikker for å lage tradisjonell vegetarisk og blandet sushi, med flotte fotografier.

Ha en fortsatt fin helg! Nå skal jeg få med meg litt av det svenske kongebryllupet på tv...


Klem Anne

4 kommentarer:

 1. Hej. Syns jo du har fått det bra til eg. Sushi e jo kjempe godt. anbefaler du prøver boken fristende sushi me kjempe mange gode oppskrifter på Sushi. Ha en flott laurdag videre klem fra Monica

  SvarSlett
 2. Hey Anne,

  That really looks delishious!!! I hope you had a great meal!!!
  I really like your blog and enjoy following it!!!

  Have a nice weekend,
  Susan.

  SvarSlett
 3. Wow, dine sushi ser jo helt perfekte ut!! Selv er jeg litt pysete på sushi, føler det er noe muffins med å spise fisk som ikke er stekt eller kokt. Men det ser lekket ut!

  SvarSlett