mandag 17. oktober 2011

"Engelsk" peis

Jeg har lenge drømt om å ha en "engelsk" peis. Denne fra Roger Pearson, www.rogerpearson.no, har vi tenkt å ha i nyehuset vårt 


Modellen heter "Classic Petite". For å få optimal varme når vi fyrer, lurer vi på å ha en lukket innsats i støpejern fremfor en åpen. Nye hus er veldig godt isolerte og vi har hørt at det derfor kan bli vanskelig å få fyr i åpen peis. En åpen engelsk peis er selvsagt mye finere men...noen om har erfaring med dette?

Gleder meg skikkelig til å sitte foran denne peisen med en kopp te og en god bok. Og tenk så koselig det blir å pynte den med granbar, kubbelys og julestrømper i julen?!

Klem Anne

7 kommentarer:

 1. Hei kjære du:) Håper livet som to barnsmamma er topp og at du koser deg:) Jeg har ingen erfaring, men åpen peis,- her i huset har vi en ovn fra Westfire som gir god varme i hele huset.

  Ha en fin dag! Klem, Pernille

  SvarSlett
 2. De er såå fin. Men ingen erfaring med dem. Så heldig du er som holder på å planlegge innredning i huset:) Hadde faktisk party på Løftet(???om det var rett navn) idag, kjempe koselg byggefelt dere skal inn i da.

  Ted leker har de på barnas hus. er veldig søt gyngehesten:))

  SvarSlett
 3. Peisen ligner veldig på den vi har satt inn i vårt nybygde hus, og den har lukket innsats :-). Lukket innsats betyr trygghet i fht barn og brann syntes jeg. Foreløpig har vi kun tent stearinlys i den, så jeg har ikke verdens beste erfaring enda. Da vi snakket med brannvesenet, fikk vi vite at vi burde sette inn en ekstra lufteluke pga at nye hus er så tette at flammene ikke får nok luft. Det vil komme til å sote forferdelig og det vil brenne dårlig om vi ikke setter inn en ekstra lufteluke i rommet peisen befinner seg i. Dette var nytt for oss, for husbygger har aldri nevnt behovet for dette selv om pipe er standard og de skryter av god og balansert inneluft. I ettertid har vi sett reklame for en pipe med lufting ut i selve piperøret (jeg husker ikke leverandør, men du finner sikkert ut av det ved å søke litt på nettet). Hadde vi visst dette tidligere, hadde vi fått med denne typen pipe i huset da vi bygde. Husk at endringer av inngått kontrakt er dyrt, så du bør få det med før kontraktsinngåelse. Lykke til :-).

  SvarSlett
 4. Vi hadde en ny, hvit peis i tradisjonell stil med glassdører (kanskje det heter lukket innsats? :)) i vår gamle leilighet på Majorstuen. Den varmet opp stuen overraskende bra. Å som jeg savner å pynte på peishyllen! I huset vårt, som var nytt da vi flyttet inn, er det lagt opp til ovn/peis, men vi har egentlig ikke plass til det, da TV-en må stå like ved og det ville bli veldig tett inntil varmen. Kos deg med videre planlegging og ha en herlig helg! :) Klem

  SvarSlett
 5. Koselig blogg du har :)
  Ble litt nysgjerrig her.. Skal dere bygge på Løftet i Hetlevik?
  Vi flyttet inn i huset vårt i slutten av mars. To Ju Mama hadde party hos meg her tideligere i uken, så hun hadde kommentert her ;)
  Hvis det er her dere skal bygge blir jo vi "naboer" og guttene våre klassekamerater....
  God helg ! Hilsen Anne

  SvarSlett