lørdag 11. juni 2011

SitrusplanteI går hadde jeg besøk av to veninner, og skjønne de, hadde kjøpt denne morsomme sitrusplanten til meg ♥ Vi trodde først de gule fruktene var sitroner, men så googlet jeg litt på nettet og fann ut dette: "Calamondin er en bitter sitrusfrukt som benyttes i asiatisk matlaging - spesielt saften benyttes. Den kommer opprinnelig fra Filippinene, og mange har spekulert i om den er en krysning av lime og mandarin eller lime og kumquat. Den skal kunne erstatte lime eller sitron i en del matretter. Fruktene kan også brukes i marmelade". 

Jeg har plantet den ut i en stor fin krukke fra Tine K, og har hatt den stående ute i dag i solen. Den trives ikke så godt under 10 grader, så jeg kommer til å ta den inn om kvelden til temperaturen ute blir litt høyere. Jeg er spent på hvordan det vil gå med planten. Så at de har begynt å selge paprikaplanter og tomatplanter på dagligvarebutikken også nå, kanskje jeg skal ha meg flere sånne "rare" planter?

I dag har været her minnet meg litt om sommer...så vi har tilbrakt store deler av dagen ute i dag. Herlig ♥

Klem Anne

6 kommentarer:

 1. Så koselig med et citrustre i gave. Er alltid like morsomt å følge med på hvordan slike vekster utvikler seg. Håper at det vil trives godt på den fine verandraen din, det tror jeg nok;-) Jeg fikk en stor hortensia for et par somre siden som jeg klarte å ta livet av første kvelden. Har ihvertfall lært at det er "indiviuelt" om plantene tåler direkte sollys eller ei.

  Så deilig med sommervær. Håper at solen kommer til Oslo i morgen også, nå er vi lei av regn. Måtte forresten sette plantene mine inn i dag for de var helt oversvømte.

  Kos deg videre i pinsehelgen!

  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. Da har jeg et kjempetips til deg Anne, som jeg fikk av mamma her om dagen! Du kan ta en god og søt tomat du har kjøpt på butikken, dele den og plante i jorda! Skal visst funke veldig bra. Kult ikke sant? Og så kuul plante du har fått, snille venninner! Det er så tøft men slike "rare" planter som du sier. Hadde vært kult å høre om den er god å spise også. ;-)

  SvarSlett
 3. Hei Anne!
  Takk for fine kommentarer hos meg, og for at jeg fikk oppdage bloggen din:) Veldig mye fint her inne, jeg er forelsket i puffen din!! Nei. Jeg MÅ lære meg å strikke. Fin sitrus tre du har som pynter terassen, fikk lyst å å drømme meg vekk til en plass i middelhavet....

  Så artig! Vi venter en lillebror i slutten av august, og har også en liten Emma som skal bli storesøster:) Blir spennende å følge deg videre!

  Ha en fin pinsehelg!
  Klemmer

  SvarSlett